23-09-09

Een dag om nooit te vergeten!

Eindelijk heb ik de tijd gevonden om het verslag te schrijven over zondag! Zondag ging ik samen met de club naar Heusden-Zolder om daar het Belgisch kampioenschap aflossing 4x800m te lopen. Dit deed ik samen met Lieke Vercruysse, Louise Wastyn en Sofie Gallein. Lisa Wyseure werd vervangen door Lieke Vercruysse. Rond 11u15 gingen we naar de opwarmingszone om ons voor te bereiden. De opwarming verliep goed en we zagen het allemaal goed zitten. Om 12u15 begeleiden ze ons naar de piste toe. Lieke moest als 1e van start gaan. Zij zette haar in 3e positie. Ze gaf de stok door aan mij. Ik ging mee met onze 2 meest concurrenten en zette mij op de 1e plaats. Deze plaats kon ik houden tot 300m van het einde. Ik kwam 2e of 3e aan in 2'28 en gaf de stok door aan Louise. Zij ging de 1e plaats op een maakte een mooie voorsprong van 20meter. Toen kwam het echt spannend. De laatste 800m was voor Sofie Gallein en onze grootste concurrente, Sara De Boey. Zij kwam met een versnelling van 50meter terug bij Sofie. Ze deden samen de eerste 400m. De laatste ronde liet Sofie, Sara 2 meter voorgaan. Wij stonden te roepen en te tieren naar Sofie. We hoopten zo en toen Sara overging moesten we er zeker blijven in geloven en supporteren. Sofie kwam terug bij Sara, ze kwamen samen in de laatste bocht, Sara begon te sprinten, had een lichte voorsprong, Sofie kwam naast Sara en ging erover! Het was gewoon fantastisch! Goud voor ons 4! Met een tijd van 9'22.99 kwamen we over de eindstreep, dit is goed voor een nieuw clubrecord, het vorige was ook van ons en dit stond op 9'40.40. Daarboven op staat nu ook het west-vlaams record op onze naam! Dit is een dag om nooit meer te vergeten. Ook proficiat aan alle andere ploegen van onze club! Bedankt aan Willy, supporters en zeker en vast aan de rest van de aflossingsploeg!!

Enkele foto's: 112

2

3

4

6

Er komen later nog foto's op facebook.

Groetjes Layla

16:10 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

09-09-09

Druk weekend


Zoals gezegd stonden er 2 wedstrijden op het programma, dit weekend. Zaterdag was het het Belgisch kampioenschap in Nijvel waar ik samen met mijn ouders en vriend Kenneth naar toe ging. Ik was heel nerveus en wou zeker niet als laatste aankomen. De opwarming verliep goed en wist heel goed dat er terug ging geduwd worden en dat er steeds ging versneld worden. Ik stond 11e in de lijst van de deelnemers dus ook 11e op de starten. Toen we van start gingen was de topfavoriete Zenobie Vangansbeke zeker niet bij te houden. Ik ging mee met het groepje tot de laatste 400m begon ik mijn snelheid om te drijven net zoals andere meisjes. De laatste meters spurtte ik alles wat ik nog in me had en kwam als 9e aan in een tijd van 5'04. Zeer tevreden voor mijn eerste BK. Bedankt aan ouders om mee te gaan en om me te steunen, ook aan Kenneth en de begeleiding van trainer Willy.

Zondag ging ik dan terug met ouders en Kenneth gaan lopen, maar deze keer naar Poelkapelle. Daar ging ik van start op de 2,6km. Er was niet zoveel concurrentie. Eerst moesten we een klein plaatselijk toertje doen van ong. 300m en dan gingen we een landelijk parcour doen. Direct waren er 3 jongens er van door met 1 jongen in achtervolging. Ik liep samen met een andere jongen voor de 5e plaats. De laatste 300m van het einde kon ik hem nog voorbij steken en zo werd ik 5e in totaal en 1e dame. Tijd weet ik niet. Kenneth werd 11e en 2e junior op de 11,3km.

Foto's van het BK:

Klein

layla

jkdsq

uofsdhdlfk

ifjdslkjf

Groetjes Layla

20:18 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

04-09-09

BK & Poelkapelle

Morgen ga ik voor de eerste keer naar het Belgisch kampioenschap in Nijvel. Daar ga ik samen naar toe met mijn ouders & Kenneth. Door mijn tijd die ik gelopen heb in Ninove (5'03") was het BK-limiet op 1500m binnen. Ik ga van start om 17u30 en ik hoop er goeie weersomstandigheden te hebben!

Zondag ga ik dan ook naar Poelkapelle lopen. Dit is bijna een jaarlijkse wedstrijd waar ik aan deelneem. De inrichting is van AC Guynemer. Ik kies voor de 2,6km omdat morgen ook een wedstrijd moet lopen. Kenneth loopt de 11,4km.

Vorige week stond er een artikeltje in de weekbode van het PK aflossing... kleiner

Groetjes Layla

21:03 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |