29-03-09

1e op de brigandsloop

Nu de examens gedaan zijn is het alleen nog wachten op de resultaten. Tijdens de examenperiode heb ik niet veel getraind, had er eigenlijk ook niet de tijd voor, maar door het mooie weer kriebelde het toch wel op te gaan lopen, maarja... Ik zit nu 2 weken op stage bij de bejaarden, het is tof en doe het heel graag. Het zit misschien in de familie, mijn oma was vroeger ook verzorgende en mijn mama is dit ook. Ik heb nu ook terug veel tijd om te trainen.

Zoals er op het programma stond ging ik gisteren naar de Brigandsloop in Ingelmunster waar ik de 3,2 km zou lopen. In de voormiddag regende het en was er veel wind, maar ik bleef er zin in hebben, al hoopte ik geen regen te hebben tijdens de wedstrijd. Ik ging mee met mijn neef die de 6km liep en met zijn vriendin. Bij de aankomst ging ik vlug opwarmen. Tijdens de opwarming kwam ik Natalie tegen die de 6km liep. Daarna ging ik vol zenuwen naar de start waar ik nog even losliep en versnelde samen met Natalie om zeker geen koud te hebben! Daarna gingen we van start, ik ging deze keer niet zo snel van start, de start was tegen wind. We moesten direct het park in. Even was er nog een meisje mee met Natalie en ik, waarvan ik dacht ze de 3km liep. Natalie kon ik natuurlijk niet bijhouden, maar ik zorgde ervoor dat ik ze toch nog altijd in het zicht kon houden. Toen we uit het park kwamen zag ik mijn mama staan waarvan ik dacht ze niet meer ging komen opdagen maar toch beloofd had dat ze ging achterkomen, ik was dus verrast, dankjewel mama! We moesten nog een eindje lopen naast het water waar we gelukkig met wind liepen. Ik keek verschillende keren achter mij om te kijken waar er een meisje bleef, maar ik zag geen. Daarna kwamen we terug bij wat volk waar ik dan een klein stukje door een smal straatje moest, richting de aankomst. Ik werd dus blij eerste, in 11'16. Daarna zag ik mijn mama die me vlug dikke knuffel gaf en me feliciteerde, een paar vrienden zoals Nick Geldhof, die 2e Junior werd op de 12,8km. Ook de vader van Gwendoline Sierens moet ik bedanken, die al klaar stond met mijn kledij om geen koud te hebben! Vlug ging ik gaan loslopen en kwam Natalie tegen die knap won op de 6,4km. Een dikke proficiat! Mijn neef werd 6e in totaal. Op de 12,8 namen er ook enkele bloggers mee. Ik weet niet precies wie allemaal maar weet zeker dat Gino Tuyttens meeliep. Na de wedstrijd gingen we allemaal naar binnen waar de tombola was en de huldiging van de winnaars. Wat mijn volgende wedstrijd zal zijn, weet ik nog niet. Misschien Dwars door Wervik of eentje van het pistecriterium in Roeselare. Ik laat het jullie zeker weten! 

Er werden ook foto's genomen door de man van Natalie en mijn camera door Sharon (vriendin van neef):

1

3

4

5

6

7

8

http://www.bloggen.be/natalietijtgat/

http://gwendoline-sierens.skynetblogs.be/

http://ginotuyttens.skynetblogs.be/

Groetjes Layla

16:42 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (24) |  Facebook |

15-03-09

3e plaats in Meulebeke

Vandaag ging ik samen met mijn ouders en vriend naar de veldloop in Meulebeke. Terug had ik veel zenuwen en had er geen goed zicht op. Deze week heb ik wel veel getraind maar toch... Bij het aankomen zag het er geen zwaar parcour uit maar wel een snel parcour. Het lag er helemaal niet vuil bij. Vlug warmde ik op. Benen voelden wel goed aan, maar dit was vorige week zondag ook het geval! Het duurde lang voor we mochten van start gaan. Ik startte goed en beter of vorige week (zou ik mijn lesje geleerd hebben?). Ik bleef na Kim Vandekerckhove en liep 2 ronden als 1e scholier. Mijn benen voelden tijdens de wedstrijd heel wat beter aan of vorige week! De laatste ronde kwam Betty vlug over mij, volgen ging niet, Laura kwam daarna vlug ook bij maar moest ze laten gaan. Ik ben blij met mijn 3e plaats. Het is toch beter of vorige week hé! Mama zei zelfs dat ik niet zover achter was na de 2e. Nu is het voorjaarseizoen van het veldlopen gedaan, woensdag en vrijdag zit ik met examens, maar zal toch proberen te trainen deze week want de wegwedstrijden en pistemeetingen komen er nu aan!

De foto's werden genomen door de man van Natalie Tijtgat, Karim van Gwendoline Sierens en mijn ouders. Bedankt!!

Meulebeke_15-03-09_044Meulebeke_15-03-09_054Meulebeke_15-03-09_055Meulebeke_15-03-09_05612345

http://www.bloggen.be/natalietijtgat/

http://gwendoline-sierens.skynetblogs.be/

Groetjes Layla

21:27 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

14-03-09

Morgen 5e Veldloop in Meulebeke

De laatste veldloop van het voorjaarseizoen gaat door in Meulebeke. Het is niet zo'n zwaar parcour. Dit was het toch het geval vorig jaar. Deze week heb ik goed getraind. Of het een betere prestatie zal zijn dan vorige week? Ik zou het niet weten. Ik moet 2300m afleggen en dit om 15u15 ongeveer. Mijn mama en stiefpa zullen deze keer terug aanwezig zijn, vorige week konden ze dit niet doordat ze op Batibouw stonden en mijn vriendje komt voor de eerste keer ook kijken! Meer info over de wedstrijd vind je op www.vrijesporters.be.

Vandaag ben ik achter nieuwe loopschoenen geweest. Vroeger had ik Asics Kayano TN 550. Nu heb ik de nieuwere versie ervan, Asics Kayano TN 850. Ik had geen problemen met mijn vorige schoen en wou eigenlijk helemaal dezelfde, maar ze zeiden dat ze gewoon ander kleur hadden. Blijkbaar is die schoen speciaal gemaakt voor mensen die gevoelig zijn voor blessures aan de knieen en dit ben ik dus. Hopelijk zijn ze evengoed of mijn vorige ;).

Loopschoenen

Groetjes Layla

 

21:30 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-03-09

Niet opgeven!

Gisteren liep ik dus mijn geplande cross in Ingelmunster. Het lag er niet zo modderig bij zoals vorig jaar. Hier en daar een beetje, maar het viel best goed mee. In de voormiddag was ik toch wel een beetje nerveus. Samen met Jean-Marie vertrokken we richting Ingelmunster. Als we aankwamen zat hij waarschijnlijk al met wat hoofdpijn van al mijn geklaag en mijn gezaag maar swat, al een geluk dat hij mij toch een beetje kent! Toen ik op het parcour zelf kwam zag ik al direct Gwendoline, Karim die zeiden dat ze niet kwamen, maar toch zijn gekomen, dat was wel een verrassing!! Dank u wel. Ook Natalie en haar man, Sandra stonden erbij. Vlug even goeiedag zeggen en daarna vlug de toer gaan verkennen en opwarmen. De opwarming verliep goed maar zat nog altijd met zenuwen. Het was mijn eerste wedstrijd van het seizoen en ik zat er een beetje mee in hoe de start enzo ging zijn! Ik startte weer heel vlug, weer dom van mij. Ik zal dit toch een keer moeten afleren hé! Ik was goed mee maar kreeg achter een ronde half mijne klop. Ik moest Betty laten gaan en probeerde ze nog steeds in het oog te houden, maar Laura was al vlug bij me, ook zij moest ik laten gaan. De laatste toer liep ik mee met Marieke maar het laatste stukje was er echt teveel aan. Ik ben eigenlijk teleurgesteld in mezelf. Ik stel mij nog altijd te vraag waarom ik altijd zo vlug start, en weet dat ik daarna de weerbots krijg! Ik heb gisteren en vandaag al veel moeten aanhoren, zal waarschijnlijk heel de week zijn maar gelijk hebben ze wel. Deze week zal ik nog enkele goeie trainen doen naar volgende zondag toe. Zondag loop ik in Meulebeke, dit is de laatste wedstrijd al van het voorjaarseizoen. Meer info volgt later. Ook een dikke proficiat aan kleine Mathis (zoontje van Natalie), Sandra (http://cauwels.skynetblogs.be/) die mooi tweede werd.

Enkele foto's van Ingelmunster:

Sandra & GwendolineKleiner

Aan de start: blog 

Kzag het precies niet meer zo goed zitten ... ;) ingelmunster_08-03-09_018ingelmunster_08-03-09_022ingelmunster_08-03-09_023ingelmunster_08-03-09_024ingelmunster_08-03-09_027

Eindelijk aankomst! :

Blog3 

Bedankt voor de mooie foto's aan:

Natalie & haar man: http://www.bloggen.be/natalietijtgat/

Gwendoline & Karim: http://gwendoline-sierens.skynetblogs.be/ 

Groetjes Layla

 

21:46 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

07-03-09

Morgen 2e AVIFLORA-veldloop

Morgen sta ik voor de 2e maal aan de start van de AVIFLORA-wedstrijd in Ingelmunster. Vorig jaar was het echt een zwaar parcour, heel veel modder, wind enzovoort, toen werd ik 3e. Hopelijk zet ik dit jaar een betere prestatie neer. Ik ben nu tweedejaars scholier en moet opletten voor een paar nieuwtjes en vooral van Betty. Het is mijn eerste wedstrijd van het seizoen dus zal het uitkijken zijn. Ik heb geen last meer van mijn verkoudheid die zo lang aansleepte, dus hoop ik dat goeie wedstrijd kan lopen. Wedstrijdinformatie, foto's van vorig jaar kan je allemaal vinden op de site van de club van Ingelmunster zelf: AVI. www.avi-ingelmunster.be

Duimen allemaal rond 15u15. Groetjes Layla

22:01 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

04-03-09

Genezen!

Zoals jullie al weten ben ik ziek geweest en werd ik aangeraden niet meer te trainen zolang ik ziek ben. Eindelijk ben ik genezen, 2 weken geleden ben ik terug begonnen met trainen. Nu doe ik het meest duurlopen, die echt vlot verlopen! Ik ben er van geschrokken toen ik voor de eerste keer terug ging trainen dat ik er niets van voelde dat ik ziek ben geweest, gelukkig natuurlijk! Hopelijk is dit ook zo op de wedstrijden. Nu basseer ik mij vooral op mijn twee crossen van het voorjaarsseizoen. Daarna zie ik wel wat en waar ik loop. Ik Laat jullie zeker iets weten!

Groetjes Layla

13:17 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |