29-06-10

Na een lange tijd ...

Hier ben ik nog eens! Vrijdagavond liep ik de 4km in Ruddervoorde om 19u. Het was heel warm en ook net na de examens mocht ik niet veel verwachten. Ik starte op een goed tempo en er liep een meisje 50m voor me dat ik goed kon volgen. Ik probeerde om erbij te komen maar ze had me goed in het oog en plaatste ook een versnelling. Toen ik in het bos kwam bij de 3km kreeg ik zware benen, ik bleef doorbijten maar het bleef bij een 2e plaats. Daar ben ik wel heel tevreden mee, na een vermoeiende periode van de examens, de gipvoorstelling, ... Mijn tijd weet ik niet, want ik heb vergeten af te duwen en de uitslag vind ik niet terug! Maar ik weet wel dat mijn vriend Kenneth in het algemeen 1e werd op 4km! Vandaag ben ik ook om de uitslag van mijn rapport geweest, 75% en geen buizen, voor m'n stage heb ik in het algemeen een goed gekregen. Daar ben ik zeer tevreden mee en nu kan ik volop genieten van de vakantie en trainen voor de volgende wedstrijden...

Groetjes Layla

21:41 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

17-05-10

Wedstrijd Jabbeke

Normaal gezien ging ik terug starten op de wedstrijd in Rollegem-Kapelle die Patricia Delvael inricht maar ik kon jammergenoeg niet starten... Daarom startte ik 3 dagen ervoor in Jabbeke op de 2.5km. Het was een snelle start en wist direct dat ik niet ging kunnen volgen op Nele Vandekerckhove. Ik moest een gaatje maken en liep de rest van de wedstrijd helemaal alleen. Ik kwam als 4e in totaal en 2e meisje over de eindstreep in een tijd van 9'17. Wanneer ik mijn volgende wedstrijd loop, weet ik nog niet. Hopelijk mag ik vlug nog eens een pistemeeting lopen...

Groetjes Layla

20:34 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

24-04-10

Afzien!

Vandaag stond de eerste wedstrijd op de piste op het programma. Direct Provenciaal kampioenschap in Kortrijk. Ik startte niet op 1500 of een 800 maar deze keer op de 3000m. Het was warm en ik zag dit niet echt zitten. Eens gestart, ik was goed mee met het eerste groepje. Ik was nog maar 2 ronden ver en mijn keel was al immens droog. Charline ging er vandoor en het groepje viel uiteen. Elke Bruwier moest ik laten gaan, maar Willy zei me dat ik op schema zat van de tijden. Dit gaf me klein beetje moet om door te gaan maar toch telde ik de ronden af! De laatste 2 ronden begonnen mijn benen verzuren. Maar ik bleef doorgaan en kwam aan in een tijd van 11'43". Ik was heel tevreden met mijn prestatie. Nu gaan we terug wat verder trainen voor het zomerseizoen. Bedankt aan de ouders van Kenneth om me te voeren en bedankt aan tante Conny en nonkel Tony om te komen supporteren. Nu zal ik vlug gaan slapen want morgen gaan we naar Horst om te gaan supporteren voor Kenneth. Hij heeft daar een duatlonwedstrijd!

Foto's: Foto 1Foto 2Foto 3Foto 4

Groetjes Layla

23:09 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

09-04-10

Hier ben ik weer...

Lang geleden dat ik nog een berichtje heb geplaatst...

De laatste beurten bij de kine zijn al een eindje afgelopen. Ik dank nogmaals kinesisten Dieter en Valerie voor hun steun die ik gehad heb want zij hebben mij zowel fysiek als mentaal gesteund!

Na mijn beurten deed ik mee aan Eernegem, wat niet echt zo verstandig was. Ik wou die wedstrijd meelopen als duurloop maar het bleef snel niet bij een gewone duurloop. Ik liep de 1e toer van de wedstrijd op een goed tempo, tweede toer iets trager en de laatste terug op een goed tempo. Zo werd ik eerste. Ik weet dat dit echt niet verstandig is en dat ik risico’s loop, maar het kriebelde gewoon. Ik denk als je van november geen wedstrijden meer gelopen hebt dat het wel te verstaan is dat het kriebelde.

Ik kreeg heel wat commentaar na de wedstrijd, waarbij ik toch eventjes stil heb gestaan dat ik verkeerd bezig ben en ik beter kan lopen in een rustige opbouw.

Ik hoop dat ik niet herval, en als ik herval is het mijn eigen schuld en zal ik dit moeten zwaar bekopen!

Nu luister ik goed naar het advies van trainer Willy en heb ik al 2 ‘intervaltrainingen’ kunnen afwerken. Mijn duurlopen gaan al heel vlot, soepel en pijnloos.

Het enige wat ik nu kan doen is trainen en verlangen naar een eerste pistewedstrijd.

Groetjes Layla

 

21:12 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

17-02-10

Kleine duurloop...

Vandaag mocht ik als gezegd een 20-tal minuutjes lopen. Trainer Willy raadde mij aan om het toch bij een 10 tot0 15-tal minuutjes te houden. Ik was zo blij dat ik mocht mijn loopschoenen aantrekken en een toer te lopen. Het ging goed. Ik had wat last van mijn ademhaling en mijn hartslag, maar dit is na een lange tijd normaal. Op een berg had ik wat last aan mijn knie. Toen ik uit de douche kwam had ik terug wat pijn. Misschien moet die 'belasting' terug even wennen of misschien is het mijn knie die nog niet helemaal hersteld is. Dit zal ik zeker melden aan de kine. Hopelijk is het niet zo erg...

Gisteren ging ik ook richting runningservice om nieuwe loopschoenen. Ik deed er een footscan en uit die resultaten zou ik me het best voelen bij Saucony. Ik ging er ook deze namiddag mee gaan lopen. Ze voelden goed aan, maar het is even wennen.

Een foto toen ik terugkwam van de training: KLEIN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe loopschoenen:

kleiner

 

Groetjes Layla

21:43 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

14-02-10

Jeugdsportlaureaat 2009

... En er was een andere oplossing! Er werd vastgesteld door een spierprikkeltest dat mijn quadriceps véél te zwak zijn, daarom moet ik nu 3 maal per week naar kinesist Dieter Vercaigne in Roeselare gaan. Daar word ik heel geholpen, gesteunt en rekening gehouden met mijn opbouw. Nu zit ik ongeveer aan de helft van mijn kinebeurten. Woensdag mag ik trouwens ook proberen een rustige duurloop te doen. Een kleine 20 minuten, maar het is beter iets dan niets hé!

Vandaag werd ik ook ontvangen in het stadhuis samen met mijn neef voor de uitreiking voor de sporttrofeeën van Zonnebeke. Mijn neef Stijn Vermeulen werd Provenciaal kampioen om de mijl en heeft ook een nieuw record gevestigd op deze afstand en daarvoor kreeg hij een sporttrofee. Ik werd uitgenodigd door mijn prestaties op het BK 1500m, PK aflossing 4x800m waar we PK werden en daarna BK werden. Daarna werd ik jeugdsportlaureaat voor mijn prestaties. Dit was even schrikken, want dit had ik niet verwacht, maar ik ben er wel héél blij mee. Mario De Moor van de atletiekclub FLAC werd sportman van het jaar. Door zijn verschillende records op de spurtnummers en overwinningen werd hij sportman van het jaar 2009.

Er volgt woensdag zeker een verslagje over mijn eerste loopstapjes van het jaar!

Enkele foto's van deze morgen: kleinkleinnKLEINNnkleinnnnkleinnnnn

Groetjes Layla

14:13 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

09-01-10

Een klap in mijn gezicht!

Hier ben ik weer... Na de sneeuwloop zag ik het terug echt zitten. In de namiddag op dezelfde dag maakten we een sneeuwwandeling met de slee, maar het noodlot sloeg toe. Toen we met sneeuwballen begonnen te smijten en ik wegliep om de sneeuwbal niet tegen het hoofd te krijgen, kreeg ik weer diezelfde pijn in mijn knie. Iedereen gaf me de raad om naar de scanner te gaan. Vorige week zaterdag ging ik dus maar met een lang gezicht... Dinsdag had ik terug een afspraak met Dr. Lefevre in het Stedelijk Ziekenhuis om de resultaten te bekijken. Ik zei voor we binnengingen tegen mijn mama, misschien mag ik terug beginnen lopen en kan ik toch deelnemen aan het PK in Veurne. We gingen binnen en toonde de foto's, ze had niet zo'n goed nieuws. Er is toch een scheur aanwezig aan de binnenkant van mijn meniscus... Ze raadde mij aan om een afspraak te maken met Dr. D'hooghe, iemand die jonge sporters opereert... Mijn mama vroeg hoe lang ik dan niet meer kon lopen... Dit was zeker 2 maanden. Ik barste in tranen uit. Ik wil gewoon terug lopen, ik hou het rusten niet meer uit. Vervelend. Hatelijk. Pff... Maandag heb ik een afspraak met Dr. D'hooghe. Hopelijk heeft hij een andere oplossing dan een operatie.

Groetjes Layla

22:19 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

20-12-09

Zware weken

Eindelijk heb ik terug mijn loopschoenen kunnen aantrekken! Wat was het zalig in de sneeuw in het Torhoutse Groenhove! 5 weken geleden liep ik in Ploegsteert een trainingswedstrijd. Na de wedstrijd bleef ik kijken naar o.a Davy Stieperaere die de halve marathon liep. Op 100m van de aankomst stonden Lies, Geert en ik hem aan te moedigen. Dan liepen we met een sprint naar de aankomst en schoot er iets in mijn knie. Na een eindje ging dit over maar toch nam ik geen risico's en wachtte ik een dag of 2 af. Daarna ging ik trainen en moest ik versnellingen doen. Toen ik begon aan mijn versnelling, schoot die zelfde pijn terug in mijn knie! Trainer Willy gaf me de raad om een week te rusten. De woensdag daarop ging ik terug gaan loslopen, dit ging goed. Tot ik de volgende dag terug interval deed, weer pijn aan mijn knie. Mijn mama had een afspraak gemaakt met mijn kine en hem daarna met Dr. Lefevre en dacht aan een scheurtje in mijn meniscus. Ik mocht 2 weken niet lopen. Dit kwam wel goed uit met de examens, maarja... Vrijdag ging ik terug naar het ziekenhuis, het was al een stuk beter met mijn knie en ik mocht terug lopen, alleen loslopen. Maar toch heeft ze voor de zekerheid een afspraak gepland met de scanner, om zeker te zijn van haar vaststelling. Hopelijk draait het de goeie kant uit en mag ik terug beginnen intensief te trainen! We zien wel...

Groetjes Layla

15:54 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

19-11-09

Eindelijk wat tijd!

Door mijn drukke stageperiode heb ik weinig de tijd gehad om hier wat te krabbelen. Nu mijn eerste gip afgewerkt is heb ik de tijd gevonden... Vorige week woensdag gingen Kenneth en ik mee met Jean-Marie en Anita naar Ploegsteert. Om daar deel te nemen aan de gekende Course De Souvenir. Het was de bedoeling om daar allebei een training van te maken. We starten op de 8km. Een hele grote massa ging van start, het was een heel mooi parcour en er stonden veel supporters, al gauw waren we terug aan de eindstreep. Ik werd 11e vrouw en 2e in mijn categorie. Kenneth was 95e en 6e in zijn reeks. Dus een geslaagde training! Bedankt aan Jm en Anita om mee te gaan! Het was een toffe dag!

In Deinze heb ik niet meegelopen omdat ik een beetje last had aan mijn knie, was het beter om niet te starten. Ondertussen is dit al wat beter en hoop ik te kunnen starten op de Crosscup in Roeselare volgende week!

Groetjes Layla

18:53 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

31-10-09

Jongerencross Waregem

Vandaag ging ik samen met Kenneth en Louise naar Waregem. Om daar mijn eerste individuele cross te lopen bij de junioren. Aan de grote afstanden moet ik duidelijk nog wennen... Van 2000m naar 4500m is een zware klus. Bij de aankomst in Waregem zag ik al direct bekende gezichten van bij de vrije sporters zoals Nick Geldhof, Audrey Goesaert,... Bij het verkennen van de toer wist ik al gauw waar de zware stukken van het parkoer waren, het was namelijk op de paardenrenbaan. Nu ook niet dat het zo vuil was, maar er was vooral veel wind. Ik was eigenlijk erg zenuwachtig, ik wist totaal niet wie mijn tegenstanders waren en ook niet hoe het tempo zou liggen. Met wat vertraging konden we eindelijk van start gaan. Het was een rustige start, zodat ik naar een goeie positie kon zoeken. Ik bleef bij Allison Bogaert één ronde. Dit leek me een goed tempo. Bij het ingaan van de 2de ronde was onze groep al duidelijk uit elkaar. Sara Nollet van HAC kwam bij me lopen en ik probeerde haar te volgen, dit lukte vrij goed tot de laatse ronde, kon ik haar tempo niet meer volgen, want ik moest ze laten gaan en liep alleen. Algauw kwam Febe achter me en ik bleef tot bij 500m van het einde bij haar. Zo werd ik 5de junior en daar mag ik toch tevreden mee zijn. Ik heb een verkoudheid gehad en moet precies terug op dreef geraken. Normaal stond Aalter volgende week op het programma, maar deze is uitgeschakelt. Maandag vertrek ik ook voor een mid-week naar Centerparcs dus op de blog zal ik afwezig zijn... Graag wil ik ook al mijn supporters bedanken voor hun komst. Opa en oma, nonkel Marc, Jean-Marie en Anita, Mia en Rik, Eddy en zijn vrouw en al de rest die ik zou vergeten te vermelden hebben... Heel erg bedankt om te supporteren. Jammer dat mama er niet bij kon zijn.

Foto's komen later op de blog of op picasa.

Groetjes Layla

19:21 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

30-10-09

Morgen Jongerencross in Waregem

Morgen is het de eerste individuele cross van het seizoen voor mij. Ik weet niet wat het zal zijn, want zo'n grote afstanden op de cross ben ik niet gewend. Bij de niet-aangesloten moest ik 2000m doen en nu moet ik 4500m afleggen. We zullen zien wat dit wordt. De start is om 15U05.

Groetjes Layla

21:02 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

26-10-09

Terug!

Na het lang stil liggen op de blog zijn we hier eindelijk terug! Gisteren deed ik mee aan de Relays Crosscup in Gent. Onze aflossingsgroep bestond eerst uit Alisson Bogaert, Sofie Gallein en ikzelf. Maar Alisson is ziek gevallen en werd vervangen door Yasmina Dejonckheere. Zij mocht dan ook als eerst van start voor 1000m. Ze deed dit heel goed en gaf de stok door aan mij in 6e positie. Ik moest 1500m lopen en behield die 6e positie. Ik probeerde mooi mijn tempo onder controle te houden. In de laatste 250m kregen we nog een zandstrook en daarna moest ik de stok doorgeven aan Sofie die 3000m moest afwerken. Zij deed dit heel goed want ze liep naar de 2e plaats! Bedankt aan de groep, willy, mama en kenneth voor hun steun die ik kreeg!

Ook heb ik een overzicht gemaakt van mijn resultaten van het voorbije seizoen. Die komen later online. Ik heb nog niet juist gevonden hoe ik een exceldocumentje online kan zetten hier...

Groetjes Layla

21:18 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

23-09-09

Een dag om nooit te vergeten!

Eindelijk heb ik de tijd gevonden om het verslag te schrijven over zondag! Zondag ging ik samen met de club naar Heusden-Zolder om daar het Belgisch kampioenschap aflossing 4x800m te lopen. Dit deed ik samen met Lieke Vercruysse, Louise Wastyn en Sofie Gallein. Lisa Wyseure werd vervangen door Lieke Vercruysse. Rond 11u15 gingen we naar de opwarmingszone om ons voor te bereiden. De opwarming verliep goed en we zagen het allemaal goed zitten. Om 12u15 begeleiden ze ons naar de piste toe. Lieke moest als 1e van start gaan. Zij zette haar in 3e positie. Ze gaf de stok door aan mij. Ik ging mee met onze 2 meest concurrenten en zette mij op de 1e plaats. Deze plaats kon ik houden tot 300m van het einde. Ik kwam 2e of 3e aan in 2'28 en gaf de stok door aan Louise. Zij ging de 1e plaats op een maakte een mooie voorsprong van 20meter. Toen kwam het echt spannend. De laatste 800m was voor Sofie Gallein en onze grootste concurrente, Sara De Boey. Zij kwam met een versnelling van 50meter terug bij Sofie. Ze deden samen de eerste 400m. De laatste ronde liet Sofie, Sara 2 meter voorgaan. Wij stonden te roepen en te tieren naar Sofie. We hoopten zo en toen Sara overging moesten we er zeker blijven in geloven en supporteren. Sofie kwam terug bij Sara, ze kwamen samen in de laatste bocht, Sara begon te sprinten, had een lichte voorsprong, Sofie kwam naast Sara en ging erover! Het was gewoon fantastisch! Goud voor ons 4! Met een tijd van 9'22.99 kwamen we over de eindstreep, dit is goed voor een nieuw clubrecord, het vorige was ook van ons en dit stond op 9'40.40. Daarboven op staat nu ook het west-vlaams record op onze naam! Dit is een dag om nooit meer te vergeten. Ook proficiat aan alle andere ploegen van onze club! Bedankt aan Willy, supporters en zeker en vast aan de rest van de aflossingsploeg!!

Enkele foto's: 112

2

3

4

6

Er komen later nog foto's op facebook.

Groetjes Layla

16:10 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

09-09-09

Druk weekend


Zoals gezegd stonden er 2 wedstrijden op het programma, dit weekend. Zaterdag was het het Belgisch kampioenschap in Nijvel waar ik samen met mijn ouders en vriend Kenneth naar toe ging. Ik was heel nerveus en wou zeker niet als laatste aankomen. De opwarming verliep goed en wist heel goed dat er terug ging geduwd worden en dat er steeds ging versneld worden. Ik stond 11e in de lijst van de deelnemers dus ook 11e op de starten. Toen we van start gingen was de topfavoriete Zenobie Vangansbeke zeker niet bij te houden. Ik ging mee met het groepje tot de laatste 400m begon ik mijn snelheid om te drijven net zoals andere meisjes. De laatste meters spurtte ik alles wat ik nog in me had en kwam als 9e aan in een tijd van 5'04. Zeer tevreden voor mijn eerste BK. Bedankt aan ouders om mee te gaan en om me te steunen, ook aan Kenneth en de begeleiding van trainer Willy.

Zondag ging ik dan terug met ouders en Kenneth gaan lopen, maar deze keer naar Poelkapelle. Daar ging ik van start op de 2,6km. Er was niet zoveel concurrentie. Eerst moesten we een klein plaatselijk toertje doen van ong. 300m en dan gingen we een landelijk parcour doen. Direct waren er 3 jongens er van door met 1 jongen in achtervolging. Ik liep samen met een andere jongen voor de 5e plaats. De laatste 300m van het einde kon ik hem nog voorbij steken en zo werd ik 5e in totaal en 1e dame. Tijd weet ik niet. Kenneth werd 11e en 2e junior op de 11,3km.

Foto's van het BK:

Klein

layla

jkdsq

uofsdhdlfk

ifjdslkjf

Groetjes Layla

20:18 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

04-09-09

BK & Poelkapelle

Morgen ga ik voor de eerste keer naar het Belgisch kampioenschap in Nijvel. Daar ga ik samen naar toe met mijn ouders & Kenneth. Door mijn tijd die ik gelopen heb in Ninove (5'03") was het BK-limiet op 1500m binnen. Ik ga van start om 17u30 en ik hoop er goeie weersomstandigheden te hebben!

Zondag ga ik dan ook naar Poelkapelle lopen. Dit is bijna een jaarlijkse wedstrijd waar ik aan deelneem. De inrichting is van AC Guynemer. Ik kies voor de 2,6km omdat morgen ook een wedstrijd moet lopen. Kenneth loopt de 11,4km.

Vorige week stond er een artikeltje in de weekbode van het PK aflossing... kleiner

Groetjes Layla

21:03 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-08-09

Eens iets anders...

Zondagnamiddag was het PK aflossingen in Zwevegem. Daar ging ik samen naar toe met Kenneth en zijn ouders. Ik ging vlug samen gaan opwarmen met mijn aflossinggroepje en voelde dat het echt geen weer was op een goeie 800m te lopen. De benen voelden wel goed aan en de andere meisjes hadden er ook zin in. Lisa Wyseure mocht als eerste van start gaan. Ze zette haar in 3e positie, daarna was het de beurt aan mijn beste vriendin Louise Wastyn, zij nam de leiding en maakte een mooie voorsprong, het was dan mijn taak om deze voorsprong te behouden. Ik zette iets te snel aan en de laatste 50m zat er geen spurt meer in, maar hielde toch de eerste positie, en de laatste wissel gebeurde met Sofie Gallein, zij liep terug een mooie 800m en maakte de voorsprong nog iets groter. We werden Provenciaal kampioen op de aflossing en hebben nog het clubrecord verbroken met 2 seconden ook! Bedankt voor de toffe sfeer en aan Kenneth en zijn ouders om mij te voeren en te steunen!!

Foto's door Annick (mama van Kenneth), dank u wel: web1

web2

Groetjes Layla

21:35 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

22-08-09

Morgen PK aflossing in Zwevegem

Morgen staat het Provenciaal kampioenschap aflossingen op het programma. Deze aflossing (4x800) doe ik samen met onze nieuwe Europees kampioene op de 2000mSteeple Sofie Gallein, Louise Wastyn en Lisa Wyseure. Deze aflossing start om 16u35. Duimen allemaal!

Uurschema:

14u40

4 x 100 cadetten meisjes

16u00

4 x 800 masters mannen

14u50

4 x 100 scholieren meisjes

 

4 x 800 A.C. mannen

15u00

4 x 100 masters vrouwen

16u15

4 x 800 cadetten meisjes

 

4 x 100 juniores vrouwen

 

4 x 800 scholieren meisjes

 

4 x 100 A.C. vrouwen

 

4 x 800 masters vrouwen

15u10

4 x 100 cadetten jongens

 

4 x 800 juniores vrouwen

15u20

4 x 100 scholieren jongens

 

4 x 800 A.C. vrouwen

15u30

4 x 100 masters mannen

16u35

4 x 800 cadetten jongens

 

4 x 100 juniores mannen

 

4 x 800 scholieren jongens

 

4 x 100 A.C. mannen

16u50

4 x 200 masters vrouwen

15u40

4 x 400 masters vrouwen 

 

4 x 200 A.C. vrouwen

 

4 x 400 juniores vrouwen 

17u00

4 x 200 masters mannen

 

4 x 400 A.C. vrouwen 

 

4 x 200 A.C. mannen

15u50

4 x 400 masters mannen

17u10

4 x 1500 juniores mannen

 

4 x 400 juniores mannen

 

4 x 1500 masters mannen

 

4 x 400 A.C. mannen

 

4 x 1500 A.C. mannen

www.azw.be

Groetjes Layla

 

14:59 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

17-08-09

Heel tevreden met eindtijd!

Zaterdag ging ik samen met mijn vriend naar Brugge, om daar het Vlaams kampioenschap te lopen. Het was warm weer, dus ging het zwaar worden om een goeie tijd te lopen. Bij de opwarming verliep alles goed, toen ik net mijn spikes wou aandoen, riepen ze dat we ons mochten gaan aanmelden, om daarna naar de start te gaan. Willy zei me bij wie ik ongeveer zou moeten lopen om een goeie tijd te kunnen lopen. Bij de start werd er terug geduwd om een goeie plaats te hebben om verder te lopen. Bij de laatste 400m kwam er een meisje over mij en probeerde ik mee te gaan, wat mij goed lukte want op 150m van het einde valt ze stil en ga ik erover om nog alles te geven wat ik kan. Ik kwam binnen in 5'05.91! Dat is mijn tweede beste tijd na mijn PR van 5'03.90, en daar ben ik best wel tevreden mee! Bedankt aan Willy, supporters en mijn vriend Kenneth.

Foto's:

web 1

web 2

web 3

web 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De foto's van Vittel staan online op mijn facebook en het filmpje van Ninove staat online op Youtube en kan je bekijken via deze link: http://www.youtube.com/watch?v=KXErUkP-D8s

Groetjes Layla

22:04 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

09-08-09

BK-limiet eindelijk gehaald!

Gisteren ging ik samen met mijn ouders en vriend richting Ninove om daar deel te nemen aan de 1500m. Het waren ongeveer evenveel of iets meer deelnemers dan in Gent, waar ik mijn vorige 1500m liep. Ik warmde op samen met Saskia Vens die ook in mijn club zit. De zenuwen waren terug van de partij. Het weer was perfect, niet te warm windstil. 5 voor 10 was het mijn beurt, ik zat in de c-reeks. Ik zette mij direct in 2e positie en wachtte af tot er iemand mij voorbij stak om daarna mee te gaan... Dat waren er direct een stuk of 7, maar ik blijf rustig in het groepje. Toen ik mijn 1e ronde inging had ik het gevoel dat het iets te rap ging, maar zag op de chrono dat ik juist liep volgens Willy mij had gezegd. Toen ik de 2e ronde aan het lopen was, zei Willy mij aan de 300m dat ik juist op schema zat voor 5'05 te halen. Ik zal in 9e of 10e positie in mijn 3e ronde. Bij 300m van de aankomst begon ik mijn versnelling te plaatsen en van deze keer was het echt een serieuze versnelling, ik werd zo 2e in deze reeks en haalde van tijd 5'03!! Mijn BK-limiet gehaald en daar bovenop een nieuw persoonlijk record! Superblij en kon het amper zelf geloven. Louise, een goeie vriendin van mij heeft er een filmpje van gemaakt, dit komt later wel op facebook. Het is een groot filmpje en het duurt redelijk lang tegen dat het erop staat. Eindelijk heb ik mijn limiet voor het Belgisch kampioenschap, dit gaat door in Nijvel op 5 september. Meer info volgt later! Bedankt aan Willy, mijn ouders, vriend en supporters voor zowel me te steunen voor als tijdens de wedstrijd!

Foto's:

BELICHTING 1BELICHTIG 2LAYLAkleintjes

Groetjes Layla

 

21:58 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (27) |  Facebook |

08-08-09

Vittel 2009

Eindelijk heb ik de tijd gevonden om rustig een verslag over Vittel te schrijven. Op 26 juli vertrokken we met een mooie grote bende richting Vittel om daar een hele week te trainen. Het was er mooi, warm weer en dit zorgde voor liters zweet, maar daar trokken we ons niet veel van aan, als er maar voldoende leute was! Willy liet ons (de meisjes) vooral meelopen met Patricia en Stefaan. Patricia traint ook voor haar marathon en voor morgen BK berglopen. Succes Patje! Naast het lopen gingen we ook in onze vrije tijd gaan zwemmen of gaan mountenbiken vlak bij het hotel. Het eten vond ik persoonlijk niet zo lekker, maar na een training kon je toch gemakkelijk je maagje vullen. Ik wil eerst en vooral Willy bedanken om telkens voor ons klaar te staan en ons op te volgen bij iedere training zowel clubtrainingen, in Vittel, als trainingen die we thuis moeten uitvoeren! Ook een dankwoordje aan het gezelschap, zonder jullie ging er zeker geen pret geweest zijn! Bedankt voor alles, en hopelijk mogen we volgend jaar terug een leutige bende zijn.

Foto's van Vittel komen later nog op Facebook.

Vanavond loop ik dan ook in Ninove om kwart voor 10. Daar start ik op de 1500m...

Groetjes Layla

14:34 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-07-09

2e plaats!

Gisteren ging ik mee met mijn neef en zijn vriendin naar de Bosmolens in Izegem. Mijn mama, grootouders en familie zijn achterkomen. We waren een beetje langs de late kant, dus ging ik direct gaan opwarmen. Toen ik aan het opwarmen was, kwam ik Natalie Tijtgat tegen, vlug een babbeltje slaan, want het was toch al een eindje geleden dat haar nog had gezien daarna ging ik vlug nog een beetje loslopen! Ik deed nog enkele versnellingen en had het gevoel dat ik zware benen ging hebben tijdens de wedstrijd. Ik wist dat de 5 en 10km samen gingen starten dus ging ik van start in de 3e rij. De eerste km ging ik vlot mee met Audrey die ook de 5km deed. Toen ik op de grote baan kwam, kwam Patricia bij me. Patricia zette me uit de wind en gaf me moed om het tempo te blijven houden. Toen ik de tweede ronde inging, versnelde Audrey en kreeg ik een dipje, maar dankzij de steun van Patje kwam ik terug op hetzelfde tempo als voordien op de grote baan. Een versnelling zat er niet meer in, ik eindige 2e in een tijd van 21'13. Daarmee ben ik zeer tevreden! Audrey wint dus bij de dames en Michael Vannieuwenhuyze. Bij de 10km won Nico Serroen bij de heren en Patricia Delvael bij de dames.

Bedankt aan de supporters, zoals m'n mama, grootouders, familie, Natalie Tijtgat en haar man, en ook bedankt in het bijzonder aan Patricia Delvael

Foto's werden door veel aantal mensen genomen: Katrien, Herman, Valentine Verhelle (vriendin van Michael), mama en Natalie Tijtgat. Ze kunnen niet allemaal op mijn blog, maar de rest kan je terug vinden op facebook. KLEIN 1KLEIN 3KLEIN 4KLEIN 5KLEIN 6KLEIN 7KLEIN 8

De Foto's komen van: http://www.bloggen.be/natalietijtgat/, http://hvdb.skynetblogs.be/, http://patriciadelvael.skynetblogs.be/, http://paardterugopstal.skynetblogs.be/, http://www.michaelvnh.be 

Vanaf morgen ben ik weg op atletiekstage tot 2 augustus samen met de club naar Vittel.

Groetjes Layla

 

 

21:07 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

23-07-09

Net niet!

Dinsdagavond was het in Gent te doen. Ik vertrok samen met mijn ouders naar daar, toen we er bijna waren begon het te regenen, maar toch ging ik positief naar de wedstrijd toe. Bij de aankomst zag ik dat het een drukke meeting ging worden, mijn stiefvader zei onmiddelijk 'jawadde, das toch iets anders dan bij de vrije sporters hé?'. Bij de opwarming had ik het gevoel zware benen te hebben. Samen met de andere meisjes van AVR zat ik in reeks 4 van de 1500m. Het was een snelle start, ik zette mij in de 4e positie en probeerde Saskia van de club goed te volgen, omdat zij op haar 1500m 5'00 had. De laatste toer kon ik Saskia niet meer bijhouden en moest een paar andere meisjes over me laten gaan. Ik spurtte alles wat ik nog in me had en dacht dat ik het net had gehaald. Toen ik bij Willy kwam zei hij ook van je hebt het net gehaald, maar het was alleen wachten op de officiële resultaten. Vlug ging ik gaan loslopen en daarna ging ik gaan kijken naar de uitslagen, ... Toen zag ik naast mijn naam 5'06 staan, ik was echt ontgoocheld! Ik zit er weer juist naast! Voor mijn 800m en nu ook voor mijn 1500m! ... Dat is toch wel jammer. Maar ik geef niet op en ik kijk uit naar de volgende meeting!!

Nog enkele foto's die genomen werden door mijn stiefvader:

klein 1

Klein 2

Klein 3

Klein 4

Klein 5

Morgen ga ik van start op de 5km in Izegem om 18u30.

Groetjes Layla

18:36 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

21-07-09

Mooie herinnering

Zaterdagmorgen trok ik samen met trainer Willy richting Heusden-Zolder om daar in het jeugd-voorprogramma de 800m te lopen. Er was heel veel volk en dat bracht natuurlijk wat zenuwen mee. Tijdens de opwarming voelden de benen goed aan maar ik was echt nerveus, want ik hoorde van Willy dat er in de reeks van Jana al iemand is gevallen en had zelf ook al gezien, toen ik nog op de piste was dat er veel geduwd en gevallen werd. Om 16u10 was het mijn beurt, ze riepen mijn naam af en ik moest naar binnen om mij klaar te maken. Daarna als iedereen klaar was moesten we onder begeleiding naar de start gaan. We moesten allemaal aan 1 lijn starten en niet in banen. Toen we van start gingen werd er veel geduwd om bij de groep te blijven en hun plaats in de groep te vinden, veel uitwijken en opletten dat je niet op iemand anders voeten trapt in zo'n drukke reeks. Aan de 200m was het al zover, net voor mij viel er een meisje waardoor ik en nog paar meisjes helemaal moesten uitwijken. Daardoor verloren we een seconde of 2. In de laatste ronde begon ik te versnellen aan 200m en ik spurtte alles wat er nog inzat en kwam binnen in 2'30. Al bij al ben ik toch zeer tevreden. Ik ben nog maar sinds mei aangesloten en mag al deelnemen aan zo'n wedstrijd. Het belangrijkste is nog altijd: ik heb ervan genoten! Het was een zeer mooie ervaring!!

Bedankt aan de mama van Jana Vandepoele om foto's te nemen:

kleinKlein 2Klein dqq

Foto's van de avond kan je op mijn facebook bekijken

Vanavond loop ik in Gent om 20u20 of later 1500m. Het is een wedstrijd met alle categorieen dus een wedstrijd om tijden binnen te halen. Dat hoop ik toch! Het BK-limiet voor deze wedstrijd is 5'05 ...

Groetjes Layla

 

11:55 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

10-07-09

Yes!!

Jaja, ik heb mijn bevestigingsmail ontvangen!!! Ik start op 18 juli op de KBC-nacht in Heusden-Zolder. Ik verschijn daar aan de start van de 800m. Daar zal ik dus opnieuw proberen het limietje te halen... Meer informatie vind je op: www.kbcnacht.be

 mattie

 

Groetjes Layla

20:36 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |

08-07-09

Volgende keer misschien?

Gisteren ging ik samen met mama naar Oudenaarde om daar de 800m te lopen. Tijdens de opwarming voelden de benen goed aan. Maar ik was heel zenuwachtig omdat ik zo graag het BK-limiet wou halen die op 2'27 staat. Ik startte in baan 2 en nam de 5e positie in. Toen ik mijn eerste ronde doorkwam had ik 1'11, wat goed is. Aan 300m stak ik het 4e meisje voor en liep ik naar de eerste 3 toe. Willy riep me op de laatste 200m dat mijn tijd erin zat, ik ging mee met de eerste 3 en op 150m van het einde, ging ik in baan 2 om te beginnen te versnellen wat het meisje die voor mij liep ook deed, dus heb ik moeten uitwijken, ik sprintte de laatste 100m alles wat er nog in mij zat in baan 3. Ik kwam binnen in 2'30. Een klein beetje ontgoocheld, maar Willy en supporters zeiden me toch dat ik een zeer sterke en verstandige wedstrijd heb gelopen. Volgende keer beter hé!

Nu word het hopen op 10 juli een bevestigingsmail te krijgen om deel te nemen aan de KBC-nacht in Heusden-Zolder...

Groetjes Layla

20:32 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

02-07-09

Vakantie!

Eindelijk zijn de examens gedaan en is de vakantie begonnen. Lang geleden dat ik iets van mij heb laten horen maar dit wil niet zeggen dat ik op mijn luie kont heb gezeten. Tijdens de examens heb ik mijn loopschoenen niet aangekregen maar na de examens was dit het eerste wat ik deed. Vorige week donderdag vroeg Willy mij om mee te doen aan de 200m, eerst zag ik dit niet zitten, sprintnummers en startblokken was een beetje nieuw voor mij, maar ik deed mee om 'ervaring' om te doen. Ik was heel nerveus als de start naderde. Ik liep mijn 200m in 29'64. De volgende dagen voelde ik dit goed in mijn benen en met loslopen hielp dit niet goed.

Gisteren liep ik in Beveren, bij Sint-Niklaas 1000m. Er waren niet zoveel scholieren dus moesten we meelopen met de juniors, seniors en masters. Een klein beetje dom gelopen...Toen ik mijn laatste ronde inging, probeerde ik mee te gaan met een junior die een versnelling plaatste, maar kon dit niet bijhouden dus zakte terug mijn tempo, ik had beter gewacht tot de laatste 200m want dan werk ik voorbij gestoken door een andere dame. Ik kwam binnen in 3'20 en dit was de tijd die Willy op mijn inschrijving had geschreven, dus zijn we tevreden.

Vorige week kreeg ik ook een persoonlijke uitnodiging om deel te nemen aan de KBC-nacht in Heusden-Zolder op 18 juli. Ik heb deze ingevuld en terug opgestuurd, en nu hopen dat ik op 10 juli een positief antwoord krijg. Meer info: www.kbcnacht.be

Mijn volgende wedstrijd loop ik op 7 juli in Oudenaarde. Ik doe daar 800m en ik hoop dat ik mijn tijd haal van het Belgisch kampioenschap.

Groetjes Layla

21:56 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

08-06-09

3e herdenkingsloop in Rollegem-Kapelle

Zaterdag trok ik samen met mijn ouders naar Rollegem-Kapelle om daar deel te nemen aan de herdenkingsloop van Rudy Bekaert. Dit was een inrichting van de delvael'kes. Ik warmde op met Jelle Hoste en we waren er allebei zeker dat het zwaar ging worden door de wind. Ik ging gaan informeren waar er tegen wind ging zijn bij onder andere Patricia en haar man. Daarna ging ik van start op de 4,5km. Ik startte niet vlug maar ging toch mee. Zo kwam ik direct terecht in een groepje met 2 dames. Ik had het moeilijk en moest eventjes lossen door de tegenwind. Al vlug kwam er onverwachts hulp. Danny Clauw kwam bij me in het groepje en zette me heel de wedstrijd uit de wind en hielp me doorzetten. Bedankt hiervoor! Ik bleef tot de laatste 200m bij het groepje maar Audrey van Beveren-Leie had duidelijk nog wat over en versnelde, de derde plaats was dus voor haar. Ik werd na Jolien Lewyllie, 5e dame maar toch 1e van mijn jaar in een tijd van 16'48". Ik was dus heel tevreden met mijn prestatie! Ook een dikke proficiat aan Patricia Delvael die 1e werd en aan Lies Deruddere die 2e dame werd.

Enkele foto's die mijn stiefpa Johan nam:web1web2

Samen met Jelle hoste aan de startweb3web4

Mama aan het kijken waar ik bleef om me aan te moedigen ;) web5web6

Nu zijn de examens weer in zicht, dus zal het studeren worden. Ik hoop dat ik toch nog in de examenperiode mijn loopschoentjes kan aandoen om te trainen. We zullen zien.

Groetjes Layla

20:06 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (19) |  Facebook |

27-05-09

Vorige week memorial Leon Denys

Vorige week zaterdag stond er op het programma, Memorial Leon Denys. Samen met mijn oma vertrokken we naar Izegem om daar de 800m te lopen. Het was heel mooi weer en ik wist dat het ging zwaar zijn door de hoge temperaturen, maar dit was voor de anderen ook zo. Mijn vorige tijd was 2'28, en wou natuurlijk een poging doen om deze te verbeteren. Bij de opwarming voelden de benen goed aan, maar ik was terug heel zenuwachtig. Er was een 20-tal minuten later dat we gingen kunnen starten en dit zorgde voor nog meer zenuwen. Maar eindelijk mochten we dan van start gaan, ik startte in baan 2. De start was iets vlugger dan in Herentals en zette me direct in 3e positie. Na de 1e ronde begon het tempo te verhogen en de laatste 200m begon ik te versnellen, maar ik bleef 3e in een tijd van 2'30 en daar ben ik toch heel tevreden mee. Wat mijn volgende wedstrijd zal zijn, weet ik nog niet. We zullen zien.

Nog enkele foto's van de opwarming:

Oma aan het kijken naar de opwarming Lverklend 1 KleineKlein

Wie facebook heeft kan naar de link gaan op paar foto's te bekijken van de trainingsstage die ik heb gevolgd in Herentals:

http://www.facebook.com/home.php#/album.php?aid=77731&...

Groetjes Layla

22:10 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

13-05-09

Vorige week zaterdag onverwachts eerste wedstrijd voor avr

Vorige week zaterdag stond ik reserve voor de 4x100m in Herentals, daar was de beker van Vlaanderen Cad/Schol. 's Morgens belde Willy mij op, er was iemand uitgevallen die de 800m ging lopen, dus vroeg hij aan mij of ik de 800 wou lopen. Ik was blij dat ik mocht lopen, maar heel nerveus ook. Mijn vriendin Louise, die ook moest lopen, 400H en 400vlak, stelde mij gerust op de bus, en legde mij het een en het ander uit over de wedstrijden bij de aangesloten. Willy kwam af en toe ook eens kijken hoe het was met de meisjes. Hij stelde mij ook gerust. We waren daar heel vroeg van de partij. We hadden genoeg tijd om voor te bereiden. Ik moest lopen om 15u10. Willy en Louise gingen mee met mij naar de start en probeerden mij wat te onstressen. Ik moest starten in baan 6, de wedstrijd verliep heel anders dan het zou lopen bij de vrije sporters. De laatste 30m moest echt mentaal gebeuren. Ik kwam binnen in 2'28" en was 5e. Willy en andere trainers waren super blij met mijn resultaat en dit voor mijn eerste wedstrijd bij hen. Ik moet nog eventjes trainen om een tijd te halen van 2'27" om mee te mogen naar het belgisch kampioenschap. Dus dit zal trainen worden.

Foto's heb ik gekregen van Wim Dejonckheere, familie van mij en ook een AVR-lid, er werden ook foto's genomen mijn camera door Louise en Tayler. Bedankt!

IMG_0772IMG_0776IMG_0777IMG_0778

Vrijdag of zaterdag komen er nog enkele foto's bij. Morgen en vrijdag ben ik naar Amsterdam op schoolreis!

Groetjes Layla

22:48 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (15) |  Facebook |

03-05-09

Eergisteren, ekiden in evergem

Eindelijk het verslag, na een druk weekend!

Zoals lang gepland en voor de derde maal nam ik deel aan de aflossingsmarathon in Ertvelde (Evergem). 5 ploegen van Dapalo namen deel aan deze wedstrijd, er was ook een groepje bloggers van de partij! Ik liep samen met Ine defeyter, Stijn vangheluwe, en nog 3 andere. Net zoals vorig jaar wou ik als eerste starten. Ik startte terug veel te vlug en net voor de 3km kreeg ik krampen, moest even stoppen, maar ik gaf niet op, het zou jammer zijn moest ik mijn groepje in de steek laten hé. Toen ik rond 4km kwam, kwam ik terug erdoor en plaatste ik nog versnelling naar het einde toe. Mijn tijd was 22'02. Met deze tijd ben ik niet zo tevreden want ik had liever rond 20' gezeten maar met de weersomstandigheden, de kramp die ik had, en daar bovenop weinig heb kunnen opwarmen, viel het al bij al nog mee. Met de herenploeg van dapalo hebben we gewonnen!

Bedankt voor de foto's, aan Dorine en Herman: http://hvdb.skynetblogs.be/ 

DSC_0053DSC_0058DSC_0079IMGP8007

 

Vanaf eergisteren ben ik ook veranderd van club, naar AVR. Het was al een eindje dat ik graag wou overgaan en dat ik bij hen trainde. Normaal gezien ging ik overgaan in november omdat mijn ouders het zo wilden maar op atletiekstage samen met AVR wou ik hoe rapper, hoe liever me aansluiten bij hen. Dus vanaf heden zie je me niet meer in een rood singletje, of in een bordeaux'en topje, maar in een blauw topje van mijn nieuwe club, AVR!!

Groetjes Layla

22:53 Gepost door Layla in Algemeen | Permalink | Commentaren (17) |  Facebook |